2011. október 26., szerda

Marton Árpád - A MOZART-GALAXIS - Jelenlegi ára: 4 590 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
204389
Marton Árpád
A MOZART-GALAXIS
,, Egészen remek könyv Mozart jelleméről és műveiről - no és a Jóistenről, Aki jelen van minden szép muzsikában! Úgy mutatja be Mozartot, mint akinek zenéje a szeretet és a békesség üzenetét hozza el az anyagiasság és az erőszak világába. És mert csak a hit és a muzsika mentheti meg a világot a pusztulástól, ennél jobban és szebben csak a saját zenéje képes Mozartról beszélni! "
Rév Lívia zongoraművész, a Francia Becsületrend Lovagja
 
 
,, Végre egy könyv, amely nem merőben zenetudományi elemzése Mozart műveinek, ámde nem is csupán a komponista emberi portréját nyújtja, hanem magát a Mozart-muzsikát hozza közel minden olvasójához! A Mozart-galaxis azzal a ritka erénnyel büszkélkedhet, hogy szépirodalmi igényű szövege képes megjeleníteni a zenét, miáltal feléleszti a vágyat az Olvasóban, hogy a saját lelkén átszűrve élményét, közelebb kerüljön Mozarthoz. Árpád könyvének legfőbb titka, hogy sohasem magyaráz, ellenkezőleg: hallhatóvá teszi a zenét; megragadja a mozarti lelkületet, miközben a mozarti titok megmarad! "
Tokody Ilona
Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Állami Operaház Örökös Tagja,
Pamina, Fiordiligi, Donna Anna és Almaviva grófné alakítója
    
 
 
,, Ideáljait veszített életünkben nagy szükségünk van a zeneköltőre, aki a legszebb és legnemesebb érzéseket fejezte ki műveiben. Katedrálist épített a különböző műfajokból, amelynek csúcsán a hozzánk hajló Istent láthatjuk. A teljes embert mutatta meg: a játékost, komolyt, nevetőt és sírót, a gyermekest s a lét nagy kérdéseiről meditálót. Varázsfuvoláját fújta, de megmutatta a poklot is, és arra is rádöbbent, hogy nem kell félnünk az elmúlástól, bizakodhatunk a kegyelmes Úr jóságában. Marton Árpád újszerű monográfiájából a gondolkodó és gondolkodtató, ezerarcú Mozart tekint ránk. "
Rónay László író, irodalomtörténész
 
 
Zeneszerző számára nincs nagyobb boldogság, mint amikor avatottak fedezik föl - néha magát az alkotót is megvilágosodásszerű felismerésekre vezetve - rejtett szándékait. A szerző ilyenkor úgy érzi: működésbe lépett az a rendszerező erő, amely munkája során mindvégig ott lebegett a sokasodó hangjegyek fölött, de amely mégis valamiféle isteni szikraképpen, égi adományként jut el a közönséghez. A Mozart-galaxis emiatt különösen kedves számomra: azt igazolja, hogy a katarzis iránt elkötelezett zeneszerző szándéka utat talál a közönség szívéhez. Mint amikor saját szerzeményeimet elemezte, Marton Árpád ezúttal is éppolyan mélyen, szívvel és ésszel szereti és szeretteti meg olvasójával Mozart művét, mindannyiunk - zeneszerzők és zenekedvelők - fölülmúlhatatlan eszményét. Elemzéseit olvasva örömmel csodálkozunk rá a próféta isteni játékosságára - nála minden egyszerűvé és végtelenné válik, ami a katarzis nyelvén annyit tesz: műveiben a világ teljessége jelenik meg.
Kocsák Tibor
Erkel- és Liszt-díjas zeneszerző,
a Színház- és Filmművészeti Egyetem docense
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 4 590 Ft

Az aukció vége: 2011-10-27 06:07
. Marton Árpád - A MOZART-GALAXIS - Jelenlegi ára: 4 590 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése